O NEZHOJITELNÝCH ZRANĚNÍCH

Mezi psychologií a mytologií

Charakteristickým a tajemným Cheirónovým rysem je jeho nezhojitelné zranění. Léčil druhé, sám sebe však vyléčit nedokázal. Ke zranění přišel náhodou, když přihlížel boji a zbloudilý Héraklův šíp, namočený v jedu Hydry jej zasáhl do stehna.

Human Design nás vede k podvědomým vzorcům chování a tím k poznání sebe sama. Mapuje způsob, jakým zpracováváme informace. Naše rozhodnutí jsou totiž učiněna nejdříve v podvědomí a teprve potom přecházejí do vědomé mysli. Naše logická rozhodnutí nejsou tedy ani naše ani logická. Podvědomí rozhoduje za nás.

Za hranicemi obvyklého: Cesta k poznání sebe skrze dar zření
a hluboký vhled do lidského bytí

Než začnete vymazávat svůj osobní příběh, prohlédněte si ho. Podívejte se na něj způsobem, jakým jste to dosud neudělali. Jako projektor podle systému Human design vidím šťastný potenciál každé lidské bytosti. vidím váš dar, který je však rozmělňován institucemi, strachem a starostmi o budoucnost. Stopy tohoto posvátného daru, vašeho talentu, vedou...

Při hledání řešení se naše mysl často obrací do minulosti. V dávných událostech pátrá po příčinách a domnělých vinících. Je dobré si připomenout, že lidská paměť je (naštěstí) selektivní.

Stvořte svou vlastní psychologii a zahrňte do ní své sny, mýty, znamení, knihy, filmy a pohádky, přizvěte Slunce, hvězdy, Měsíc, nebe i Zemi — tu přednostně. A když nebudete vědět kudy kam, když zapomenete, proč tu jste, zujte si boty a stoupněte na Zemi. Klidně i na betonový chodník. Beton vede elektřinu stejně, jako byste stáli na trávě.